Corona Immuniteitstest

De Corona Immuniteitstest waarbij middels een druppel bloed binnen 10 minuten duidelijk is of de persoon al Corona heeft gehad, dus immuun is, dan wel dat er antistoffen tegen Corona zijn opgebouwd. De uitvoering wordt door een verpleegkundige gedaan.

Gecertificeerd in Europa en gevalideerd door het Franciscus Gasthuis & Vlietland en UMC Utrecht

 Wil jij zorgeloos aan het werk kunnen zonder de angst om anderen te besmetten?* Of wil je zeker weten of je in quarantaine moet?* Laat je bij ons testen op je immuniteit!

Je kan op dit moment al testen of je het coronavirus bij je draagt. Maar dit is een momentopname. Dat betekent dat vandaag uit de test kan komen dat je het virus niet bij je draagt, maar morgen kan het zijn dat je wel besmet bent. Maar als je weet dat je immuun bent, dan weet je dat je het virus niet (meer) gaat krijgen en ook niemand kan besmetten. Uiteraard moet je ten alle tijden je aan de voorschriften van het RIVM houden.

Het kan ook zijn dat je denkt dat je corona al hebt gehad en dat je niet terecht kunt bij een huisarts of GGD omdat je geen klachten of symptomen hebt. Wij willen mensen tegemoet komen die zich graag willen testen op immuniteit van het coronavirus, maar dat niet bij de huisarts of GGD mogen doen omdat ze geen klachten hebben.

Daarnaast snappen we ook dat het voor mensen die geen zorgmedewerker zijn belangrijk kan zijn om te weten of ze immuun zijn of niet. Met onze test willen we ook in die behoefte voorzien.

Het is niet zo dat alleen zorgmedewerkers bij ons getest mogen worden: iedereen, ongeacht je beroep, leeftijd, etc., die wil weten of zij/hij immuun is kan zich bij ons melden.

Waarom is het belangrijk om te weten of je immuun bent voor het coronavirus?

Allereerst is het natuurlijk een geruststelling om te weten dat je niemand kan besmetten*. Ten tweede is groeps- en individuele immuniteit van groot belang om nieuwe corona-besmettingen te voorkomen. Immune personen kunnen anderen niet besmetten, en kunnen niet door besmette personen met het coronavirus zelf besmet worden. Als je immuun bent bescherm je ook anderen. Als er 10 personen zijn, waarvan er 6 immuun zijn is de kans bijna nihil dat de andere 4 besmet worden.

Hoe lang ben je immuun voor het coronavirus als blijkt dat je deze hebt gehad?

Dit is afhankelijk van de mate waarin je Corona hebt gehad. Uit het meest recente onderzoek  (klik hier voor de Nederlands vertaalde pagina) van 10 juni j.l. door het Europees Centrum voor ziektepreventie en – bestrijding blijkt dat de duur van immuniteit tussen de 6 en 12 maanden is. In Spanje zijn in het kader van dit onderzoek bij meer dan 60.000 personen een test afgenomen met de Orient Gene Tester.

Waarom zou je je bij ons laten testen?

Uiteraard raden we je aan dat als je getest kan worden bij je huisarts of de lokale GGD, dat je dat daar moet doen. Maar voor iedereen die daar niet terecht kan, kan je bij ons een test afnemen. Je kan je familie, je vrienden en je buren ook meteen erbij boeken als je dat wil.

Je ontvangt een testverslag van het resultaat van de test. Hiermee kan je naar je huisarts of GGD om eventueel een vervolgtest te kunnen laten uitvoeren.

Waarom kunnen wij jou testen?

Wij beschikken sinds kort over een door het St Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam in samenwerking met het UMCU in Utrecht gevalideerde tester, Orient Gene Test. Met deze test kan je via één druppel bloed al binnen 10 minuten zien of  je het coronavirus hebt gehad, dus immuun bent. Iemand is immuun voor het coronavirus omdat je antistoffen hebt aangemaakt, na een doorgemaakt corona-infectie.

In een aantal Europese landen, de Verenigde Staten en Australië is deze tester al goedgekeurd voor verspreiding onder mensen.

Maak een eind aan onzekerheid over corona:
geef zorgmedewerkers een immuniteitstest

Hoe gaat deze test in zijn werk?

In deze video kan je zien hoe de test wordt uitgevoerd.

We voeren de testen uit op een testlocatie in Rotterdam:
Rosier Faassenstraat 12a
3025 GL Rotterdam.

Is de COVID-19 IgG/IgM sneltest/serologie sneltest een vervanging voor de PCR COVID-19-test die wordt gebruikt voor de acute fase van de besmetting?

Nee, het is geen vervanging. Met de PCR-test kan je vaststellen of het coronavirus aanwezig is bij een patiënt, omdat deze het virus zelf kan vinden. De serologie sneltest laat zien of iemand recent (dus een week of meer geleden) in de buurt van het virus is geweest, maar je kan niet aantonen of iemand op het moment van testen het virus bij zich draagt en/of diegene op dat moment besmettelijk is.

Wil je meer weten over de vergelijking tussen de twee testen? Bekijk dan dit document van UK Research and Innovation.

Wat zijn de kosten voor deze test?

Voor bedrijven bedragen de kosten € 60,00 excl. BTW (€72,60 incl. BTW). U ontvangt een factuur.

Voor particulieren bedragen de kosten €60,00 per test incl. BTW.

Kan je niet komen, laat dit dan weten, dan gaan we kijken of we een verpleegkundige bij jou in de buurt kunnen vinden. Eventueel worden voorrijkosten in rekening gebracht.

De betaling dient via iDeal plaats te vinden gelijktijdig samen met de boeking van een afspraak.

Welke uitslagen kan de test hebben?

De uitkomsten van de Orient Gene test zijn samengevat de volgende:

 • Er zijn geen antilichamen aanwezig. Er heeft waarschijnlijk (nog) geen corona besmetting plaatsgevonden.
  Vervolgstap: Geen (maar heb je wel klachten: neem contact op met de GGD voor PCR test).

 • Er zijn wel antilichamen aanwezig door een recente COVID-19 infectie, maar je bent nog niet volledig beschermd.
  Vervolgstap: Doorverwijzen voor ELISA test, dan wel binnen 2 weken deze test herhalen om te kijken of je nu immuun bent.

 • Je hebt zoveel antilichamen dat je waarschijnlijk beschermd bent tegen COVID-19.
  Vervolgstap: Doorverwijzen voor ELISA test of binnen 2 weken deze test herhalen om te kijken of je immuun bent voor het coronavirus.

 • Door de hoeveelheid antilichamen in je lichaam kunnen we zien dat je immuun bent. We weten alleen niet hoe lang je immuun blijft.
  Vervolgstap: De test telkens binnen 3 maanden herhalen om te kijken of je nog steeds immuun bent.

Meer weten over de test?

Informatie over de Orient Gene test:

 • De Orient Gene COVID-19 IgG/IgM sneltest is gevalideerd met 228 bloedmonsters van patiënten van het Sint Franciscus Gasthuis &  Vlietland in Rotterdam tussen 17 maart en 10 april j.l.. Deze validatie is in samenwerking met het UMCU uitgevoerd.

 • Het huisartsenlaboratorium U-Diagnostics voert voor zzpers in de zorg & welzijn van Solopartners (www.solopartners.nl) antistoffen bloedtest uit via het Duitse laboratorium, Dr. Wisplinghoff.

 • Het laboratorium Dr. Wisplinghoff heeft een erkenning gekregen voor het verlenen van diensten als onderdeel van de uitvoering van de SARS-CoV-2 test ─ zoals blijkt uit de prestatieverklaring van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Erasmus Universitair Medisch Centrum (Erasmus MC).

 • Het laboratorium Dr. Wisplinghoff voert directe detectie met behulp van PCR. Sinds 26 maart zijn antilichaam testen uitgevoerd tegen SARS-CoV-2 . De afgelopen weken zijn enkele tienduizenden bepalingen uitgevoerd. Volgens deze  cijfers komt de positieve snelheid ongeveer overeen met de  positieve snelheid van onze PCR-resultaten.

 • Het Erasmus MC heeft in samenwerking met het RIVM een aantal sneltesten, waaronder de Orient Gene test, onderzocht (Towards the next phase: evaluation of serological assays for diagnostics and exposure assessment April 2020Taskforce Serologie van het LCT, May 2020)  en vergeleken met andere serologische testen. In deze studies bleken dat de gevoeligheid van de Orient Gene test 100% was voor IgG bij personen die meer dan 14 dagen geleden waren besmet.

 • In Zweden is door het Zoonosis Science Center in Uppsala een validatie uitgevoerd met 153 personen, die allen getest waren op SARS-CoV-2 met een PCR-test. Bevestiging van besmetting met het virus was 100% voor IgM en 96,4% voor IgG en voor geen besmetting was dat 93,2% voor IgM en 98,4% voor IgG.

 • De Orient Gene test heeft de CE markering (bron 1, 2 & 3) d.w.z. dat het voldoet aan de Europese regelgeving voor professioneel gebruik. De notificatie en registratie verliep bij de Duitse Autoriteit.

 • De Orient Gene test is voor distributie toegelaten door Australische gezondheidsautoriteiten mits uitgevoerd onder toezicht van een  zorgprofessional.

 • Recentelijk heeft de FDA (Verenigde Staten) besloten de test onder bepaalde voorwaarden toe te laten, maar verbiedt het thuisgebruik van deze test.

 

Disclaimer
Zoals bij alle diagnostische tests mag een definitieve klinische diagnose niet worden gebaseerd op resultaat van één enkele test. Ondanks dat de teksten in deze website zo zorgvuldig mogelijk zijn opgesteld, kan het zijn dat deze onvolledig, verouderd of onjuist zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade als gevolg van het uitvoeren van de test noch voor de uitkomst hiervan.

* Uiteraard dien je je ten alle tijden aan de voorschriften van het RIVM te houden.
Wij raden dit ten zeerste aan.